Biografie

Ik ben geboren in Beijing. Daar ben ik opgegroeid in een gezin met medische achtergrond. Mijn ouders hebben hun hele leven in het Beijing Tongren Ziekenhuis gewerkt. Mijn vader als chirurg en moeder als anesthesiste. Dit was ook de aanleiding voor mij om na mijn middelbare school een medische kant op te gaan. Zo heb ik een farmaceutisch opleiding gevolgd in Nanjing (China).

Binnen het farmaceutische informatie centrum waar ik vervolgens werkte, was biochemie een belangrijk onderdeel. Biochemie omvat onder andere traditionele Chinese kruiden. Hierdoor kwam ik in aanmerking met traditionele Chinese kruiden. Ik heb ervaren dat traditionele Chinese geneeswijze bij veel gevallen een goede aanvulling is op de westerse geneeswijze.

In Nederland heb ik enige tijd als tolk en assistente in verschillende TCG (Traditionele Chinese Geneeswijze) centra en TCG klinieken gefunctioneerd. Het was mij opgevallen dat TCG als alternatieve geneeswijze binnen de westerse cultuur steeds bekender werd en ook door steeds meer mensen werd geaccepteerd. Dit inspireerde mij om ook TCG te studeren. Aan de Shenzhou Open University of TCM (Traditional Chinese Medicine) heb ik de opleiding Chinese Geneeswijze gevolgd.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijze (ZHONG) en bij stichting HBO register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg RBCZ (www.rbcz.nu) en bij Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten VNT (www.vnt-nederland.nl). Dit zijn beroepsorganisaties van professionele therapeuten. Alle leden hebben een volwaardige opleiding in Traditionele Chinese Geneeswijze op HBO niveau en in westerse medische basiskennis afgerond. En hebben de verplichting regelmatig deel te nemen aan na- en bijscholing. De kwaliteit wordt tevens bevorderd door verplichte visitaties.

mevr. Y. Li

AGB 90-044149 (Y. Li)
AGB 90-52875 (Redsigma)

 

Benieuwd naar de ervaringen van andere cliënten in onze praktijk? Lees meer over de ervaringen van onze cliënten.