Acupunctuur

Acupunctuur is het meest bekende therapie uit de Chinese Geneeswijze, waarbij naalden op nauwkeurig omschreven punten worden ingebracht. Ook acupunctuur is een dynamische therapie. Afhankelijk van de oorzaken die ten grondslag liggen aan uw klachten, wordt een behandeling specifiek voor u voorgeschreven. De nauwkeurig omschreven punten kunnen ook met de behandelingen veranderen. De verandering kan afhangen van de aandoening, de veranderende lichaamsconditie, soms seizoensgebonden of tijdsgebonden (volgens principe van de Chinese biologische orgaanklok). In enkele gevallen adviseert de acupuncturist een dergelijk behandeling te combineren met kruiden. Vaak kunt u zelf ook meewerken aan de behandelingsprocessen door bijvoorbeeld aanpassingen in voeding en leefwijze.

Het prikken met de naalden bij acupunctuur doet in de meeste gevallen geen pijn, zoals men gewend is bij injectienaalden of handwerknaalden, en wordt meestal ook niet als vervelend ervaren. U voelt slechts een tinteling nadat deze is ingebracht, dit betekent juist dat de naald op het juiste punt is ingebracht. Lees ook over de ervaringen van onze cliënten met naalden.

De frequentie van behandelingen houdt verband met de aard van uw klachten en uw lichaamsconditie. En wordt altijd in overleg met u bepaald. De eerste behandeling wordt voorafgegaan door een eerste consult. Tijdens deze nauwkeurige diagnose wordt een behandelplan voor uw opgesteld. In vervolgafspraken wordt ingegaan op het ontwikkelingsproces van de klacht, maar ligt het accent meer op de behandeling zelf.

Afhankelijk van de situatie en de aandoening maakt de acupuncturist van Redsigma ook nog eens gebruik van zelfgemaakte kruiden op het lichaam tijdens een acupunctuur sessie. De werking van de acupunctuur sessie versterkt hiermee enorm. Hierover hebben we veel positieve reacties gekregen.