Kruidentherapie

Kruidentherapie is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeswijze. De Chinese kruidentherapie heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een volwaardig wetenschappelijk systeem. Door moderne biochemische kennis kan kruidentherapie nog effectiever gebruikt worden.

Kruidentherapie blijft volledig natuurlijk en is ook typisch dynamisch. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld. De samenstelling van de formule is gebaseerd op het principe dat de lichaam in continue balans moet blijven. Het samenstellen kan alleen door een erkende kruidendeskundige worden gedaan. U krijgt een kruidenformule dat speciaal voor u is samengesteld. Deze is bij elke individueel verschillend! En tijdens uw behandeling en/of vanwege u veranderende lichaamsconditie is het belangrijk dat ook de samenstelling van het formule voortdurend wisselt. In dit opzicht is kruidentherapie totaal verschillend en absoluut niet te vergelijken met homeopathie.

Als u gebruik wilt maken van Chinese kruidentherapie, is het belangrijk om een erkende Chinese kruidendeskundige te bezoeken en niet zelf ermee te gaan experimenteren! Gebruik ook niet zomaar gekochte kruiden uit bijvoorbeeld een natuurwinkel, als deze niet is voorgeschreven door een Chinese kruidendeskundige. De werking van kruiden kan namelijk in een andere lichaamsconditie of gepaard met andere medicijnen (of andere kruiden) de aandoening juist verergeren. Chinese kruidentherapie is gebaseerd op een heel andere manier van denken over het lichaam dan gebruikelijk is in het westen.

Afhankelijk van de situatie en de aandoening maakt de kruidendeskundige van Redsigma, Praktijk voor Chinese geneeswijze in Amersfoort, ook nog eens gebruik van zelfgemaakte kruiden op het lichaam tijdens een acupunctuur sessie. De werking van de acupunctuur sessie versterkt hiermee enorm. Hierover hebben we veel positieve reacties gekregen.

Lees ook over de ervaringen van onze cliënten.