Cupping

Binnen de Chinese geneeswijze is cupping therapie een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefseles naar het huidoppervlak te trekken. Door middel van vacuüm kracht wordt er lokaal op de huid gezogen. Deze vacuüm kracht ontstaat door glazen cups kortstondig te verwarmen.

In Nederland hebben we te maken met veel vocht en kou. Het intrekken van deze koude en vochtige lucht in ons lichaam is vaak de aanleiding voor veel pijn- en spierklachten. Met cupping therapie zuigen we de vocht en ongewenste lucht het lichaam uit. Hierdoor verdwijnen niet alleen de pijn- en spierklachten, maar het mobiliseert ook de bloed doorstroming, wat de genezing bevordert.

Redsigma, Praktijk voor Chinese geneeswijze in Amersfoort, maakt gebruik van twee verschillende cupping methodieken. De eerste kan beschreven worden als het verschuiven van de cupping over het lichaam. De tweede methodiek kan beschreven worden als het herhaaldelijk plaatsen van cupping op het lichaam in hoge snelheid. Cupping therapie wordt toegepast bij o.a. rug- en schouder- klachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag- en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep e.d. Omdat cupping therapie niet geschikt is voor elk lichaamsconditie, moet dit vooraf worden vastgesteld tijdens de eerste consult. Na een cupping behandeling kunnen de glazen cups rode plekken op de huid achterlaten. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen verdwijnt. Verbetering in symptomen treden al snel op na het verdwijnen van de rode plekken.

Lees ook over de ervaringen van onze cliënten.