Ervaringen

Acupunctuur is een volwaardige behandelmethode voor een groot aantal aandoeningen en klachten, waarvan sommige slecht op een andere wijze te behandelen zijn. Acupunctuurbehandeling kan echter ook bijdragen aan een groter welbevinden en een toename van vitaliteit. Tenslotte is acupunctuur een uitstekende wijze om de mens te ondersteunen in ontwikkelings- en helingsprocessen. En dit allemaal op een puur natuurlijke wijze.

Echter zijn veel mensen nog niet bekend met acupunctuur of hebben hun twijfels. Daarnaast heeft een grote deel ook misvattingen over acupunctuur. Daarom hebben wij onze cliënten gevraagd hun ervaring(en) met acupunctuur te delen.

 

Christel
Woudenberg
01 augustus 2018
Aandoening:
Pijnlijke knie.
Alternatieven in het verleden:
Fysiotherapie.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Goede ervaring met acupunctuur. 

 

Jeanne
Amsterdam
25 juli 2018
Aandoening:
Stress, Burn-out, slaap problemen.
Alternatieven in het verleden.
De blokkades (aangespannen spieren) heb ik eerst laten masseren door een fysiotherapeute. In het begin voelde ik mijn voeten nauwelijks, maar de massages hielpen maar gedeeltelijk.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Ik heb een positieve ervaring gehad!
Na de derde behandeling voelde ik al dat de stress (een razend gevoel van binnen) aan het verminderen was. Elke behandeling erna bracht meer rust en ik kon steeds beter ademhalen. Slapen werd erna ook wat beter. De behandelingen bij mevrouw Li zijn heel ondersteunend geweest. Wat ik prettig vond was dat ik veel informatie en inzicht kreeg in de werking van acupunctuur op mijn lichaam.

 

Jan
Amersfoort
05 juni 2018
Aandoening:
Aangezichtspijn
Alternatieven in het verleden:
Chriopractor
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Acupunctuur werk goed. Niet pijnlijk. Redelijk snel resultaat. 

 

Jannette
Amersfoort
28 februari 2018
Aandoening:
Vermoeidheidsklachten na behandelingen voor lipoedeem.
Alternatieven in het verleden:
Geen
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Het heeft mij weer meer energie gegeven. Meer “in balans gekomen” met acupunctuur en kruiden. Natuurlijke behandeling en leuke verklaringen over de mens en de natuur, heldere uitleg.

 

Marijke
Amersfoort
6 december 2017
Aandoening:
Ménière, Astma en Reuma.
Alternatieven in het verleden:
Huisarts, specialisten, fysio en medicatie.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Ik ervaar het niet als pijnlijk alleen mijn maag, dat is pijnlijk. En enkele keren elektroacupunctuur.
Acupunctuur heeft me mijn leven teruggegeven.

Sinds twee jaar de ziekte van ménière. Soms op de grond vallen en uren liggen. Ook kortere aanvallen. Een keer wel 14 dagen lang. Sinds mijn behandelingen, na een paar keer ging het al beter. Ik val niet meer. Ik heb alleen nog maar 2 lichte aanvallen gehad in een half jaar. Die snel voorbij waren. Soms wijk ik een beetje bij het lopen, maar ik kan weer normaal een drukke weg oversteken of in drukke winkels. Ik kan weer reizen. 
Wat mijn astma betreft, ik piep niet meer zo.
Ik ga me steeds beter en beter voelen.
En heb meer energie en minder medicijnen.

 

Willy
Amersfoort
11 oktober 2017
Aandoening:
Jeuk. Al zeker 10 jaar. (Uitleg voor onze lezers: Willy had een zeer ernstige vorm van jeuk aan de lichaam, wat lijdde tot onrust en slechte nachtrust.)
Alternatieven in het verleden:
Ja, maar niet met succes.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Een enorm succes al na drie keer merkte ik resultaat. Na 7 keer de behandeling voltooid. Heb geen jeuk meer en ben ontzettend blij ermee. 

 

Myrthe
Amersfoort
16 augustus 2017
Aandoening:
PCOS, daardoor onregelmatige menstruatie (bleef vaak weg) en last van acné, overbeharing en gewicht schommelingen. En cystes op eierstokken.
Alternatieven in het verleden:
Ja, hormoonkeur via de gynaecoloog, maar daardoor kwam mijn menstruatie niet op gang.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Ik heb vanaf mei 2016 t/m oktober 2016 acupunctuur gedaan. Daarvoor en daarna een interne echo gedaan bij de gynaecoloog. Daaruit bleek dat, waar eerst wel cystes zaten, op mijn rechter eierstok de cystes helemaal weg waren en die op mijn eierstok aan de linkerkant en stuk kleiner waren geworden. Ook was ik afgevallen en was mijn huid een stuk beter.

 

Hanneke
Amersfoort
14 juni 2017
Aandoening:
Pijn in onderbeen en kuit
Alternatieven in het verleden:
Fysiotherapie
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Prettige ervaring. Na 3 à 4 behandeling was er al resultaat. Fijne behandeling.

 

Frank
Amersfoort
31 mei 2017
Aandoening:
Knie blessure en uitstraling naar hiel.
Alternatieven in het verleden:
Nee.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Het was een mooie ervaring. Na de tweede keer behandelen was er al verschil te voelen. Soms voelde ik helemaal niets en soms was er een gevoel van ‘stroom’, maar dit verdween tijdens de behandeling. Heel veel dank voor deze ervaring.

 

Jelena
Amersfoort
28 april 2017
Aandoening:
Vaak moeten plassen en veel slapeloosheid.
Alternatieven in het verleden:
Bij huisarts op suikerziekte getest en nierfunctie. Daar waren geen problemen te zien.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Klacht: Slapeloosheid en vaak moeten plassen.
Behandeling: Acupunctuur, moxa en kruiden.
Mijn slapeloosheid was na enkele behandelingen weg. Het vaak moeten plassen is iets minder geworden, maar dankzij de behandeling meer inzicht in de oorzaak (zenuwen, weinig yang-kracht in sluitspieren). Behandeling soms pijnlijk, maar vol te houden! Ik ben een stuk verder geholpen, ontzettend bedankt!

 

Carl
Amersfoort

25 mei 2017
Aandoening:
Burn-Out
Alternatieven in het verleden:
Geen
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Goede ervaring. Het heeft zijn tijd nodig. Nu veel rustiger & stabieler! Ik kan dit van harte aanbevelen.

 

Tiny
Amersfoort
06 april 2017
Aandoening:
Oorsuizen, heel erg duizelig en emotioneel.
Alternatieven in het verleden:
Geen alternatievenin het verleden, wel gesprek gehad met een specialisten centrum in Apeldoorn.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Ik heb hele goede ervaringen. Middels naalden en Chinese Kruiden werd ik al snel emotioneel sterker. Ook het slapen ging na 1,5 maand al beter. Ik kon langer achter elkaar slapen. Het oorsuizen en het stoppen daarvan heeft iets langer geduurd. Maar ook daar ben ik nu na ong. 4 maanden bijna vrij van. Ik voel me nu veel sterker emotioneel en rustiger. Ook mevr. Yun li heeft mij, door naar mij te luisteren en goed advies te geven, door deze periode heen geholpen. Ik ben heel blij met mevr. Li. 

 

Puck
Harderwijk
22 februari 2017
Aandoening:
Verdikt slijmvlies in de ote holten onder de schedel, onder het oog langs de neus naar de rechteroor. Veel hoesten, oorontsteking, verkouden, last van keel gedurende 3 maanden. 
Alternatieven in het verleden:
Huisarts, diverse malen. Antibiotica, hoestdrank en slijmoplossers gekregen.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Goede ervaring. Na aantal weken al niet meer hoesten. Ook veel meer lucht. Druk op oren weg. Ook geen doofheid meer. Dit alles in combinatie met Chinese kruiden en Chinese hoestdrank.

 

Mei-ye
Amersfoort
20 december 2016
Aandoening:
Kinderwens.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Ongeveer 4 – 6 maanden in behandelingen, na paar maanden zwanger! Na paar behandelingen voelde ik me al energieker! Ook moxa en elektro-acupunctuur gebruikt. Ik ben heel blij dat ik bij mevrouw Li terecht ben gekomen. 

 

Arjen
Amersfoort
14 december 2016
Aandoening:
Achillespees
Alternatieven in het verleden:
Geen. Alleen rust genomen.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Na enkele acupunctuurbehandelingen werd de pijn van de achillespees minder. Nu na 8 behandelingen is de pijn verdwenen en kan ik weer pijnvrij hardlopen.

 

Anoniem
Leusden
1 november 2016
Aandoening:
Via mond tot mondreclame ben ik terechtgekomen bij Redsigma (mevrouw Yun Li)
Ik heb al enige tijd last van duizeligheidsaanvallen.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Na een uitgebreide intakegesprek is de behandeling begin juli 2016 gestart. De nadruk van de behandeling ligt op het terugbrengen van het teveel aan lichaamsvocht. De behandeling bestaat uit acupunctuur en het drinken van Chinese kruidenthee. Resultaat na 4 maanden: de aanvallen zijn flink verminderd en ik ben 7 kilo afgevallen. 
De acupunctuurbehandeling kan soms pijnlijk zijn, maar is goed uit te houden. Ik heb geen gebruik gemaakt van massage, cupping of elektra-acupunctuur.

 

Anjuska
Amersfoort
26 oktober 2016
Aandoening:
Overgangs klachten: opvliegers.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Ik raad iedereen acupunctuur aan. Na de eerste behandeling waren de opvliegers al een stuk minder. Na elke behandeling ga ik ontspannen de deur uit.

 

Ans
Amersfoort
14 oktober 2016
Aandoening:
Achillespees en kuitpijn.
Alternatieven in het verleden:
Fysiotherapie.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
– Supergoed;
– Voor mij helemaal nieuw;
– Meteen verlichting van de pijn;
– Heel snel opgelost;
– Zeer professionele aanpak;
– Goed en lief en zorgzaam.

 

Joop
Cothen

12 januari 2016
Aandoening:
Tintelende vingers en arm.
Alternatieven in het verleden:
Huisarts, Fysio en Dokter uit ziekenhuis.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Verbetering treed op na enkele behandelingen. Klacht is weg na 11 behandelingen. Behandeling is soms gevoelig maar niet onoverkomelijk.

 

Irma
Amersfoort
16 oktober 2015
Aandoening:
Onrustige slaap, korte slaap.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Na 2 behandelingen al verbetering. Alleen behandeld met acupunctuur, aangevuld met kruiden. Acupunctuur is voor mij gevoelig, sommige punten wat pijnlijk, maar wel te doen! 

 

Yvonne
Maarssen
02 juli 2015
Aandoening:
Mijn knie bleef weken dik en pijnlijk na een blessure. Na de eerste keer kon ik mijn knie al weer buigen, na de tweede keer kon ik zonder pijn lopen. Na 4 keer was het zo goed als over.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Combinatie van acupunctuur en cupping: Meteen bij de eerste behandeling zoveel effect dat ik mijn knie al weer kon gebruiken. Ik vond het inbrengen van de naalden soms wel gevoelig, maar dat duurde kort.

 

Harry
Amersfoort
10 april 2015
Aandoening:
Verkoudheid en hooikoorts
Alternatieven in het verleden:
Antihistamine
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Acupunctuur en Kruiden gebruikt, na enkele behandelingen waren de holtes goed open. Hooikoorts is veel beter dan de vorige jaren.

 

Elly
Amersfoort
18 december 2014
Aandoening:
Rugpijn. Kon moeilijk lopen. Gevolgen van hernia.
Alternatieven in het verleden:
Eerste keer hernia werd geopereerd. Tweede keer werd dat niet meer gedaan. Behandelingen in pijnpoli hielp niets.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Prima ervaring. Bij behandeling na 2x heel veel resultaat. Heeft ook moxa gebruikt. Behandeling met naalden is reuze meegevallen. Verder geen alternatieven. Voel me een gewoon mens weer.

 

Caroline
Amersfoort
11 december 2014
Aandoening:
Dikke pijnlijke handen met 4 triggervingers, waarvan de rechterdrieën volledig op slot zat.
Alternatieven in het verleden:
Pijnstillers, Braces.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Ik kwam met verstijfde zeer pijnlijke, dikke handen met 4 triggervingers. Ik had geen enkele kracht meer en kon met veel moeite mijn sokken aankrijgen. Ik kon niet meer pakken of grijpen. Aan 4 vingers opereren was geen optie, de reumatoloog kon niets meer voor me doen. 
Na de eerste acupunctuur behandeling bemerkte ik ‘s nachts al een heel lichte verbetering doordat ik iets beter mijn kussen kon pakken. Omdat de klachten ernstig waren duurde het zeker 5 maanden voordat ik weer minder pijn had en meer kon doen. 
De acupunctuur deed me in het begin erg veel pijn, maar naarmate mijn lichaam herstelde werd de pijn tijdens het prikken ook minder.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden zeg ik altijd, pijn hoort bij de acupunctuur en het is alleen maar pijnlijk tijdens het plaatsen en ook niet altijd.
Voor een zere knie werd ik met cupping behandeld en meteen de volgende dag kon ik weer pijnloos en probleemloos lopen. Als alle naalden geplaatst zijn val ik meteen in een ontspannende slaap. Ook de kruidenbehandelingen zijn me goed bevallen. Er is niets engs aan acupunctuur, cupping en electro-acupunctuur. Ik kan het iedereen aanbevelen.

 

Jan
Amersfoort
8 december 2014
Aandoening:
Moe; Moeite met plas besturen.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Minder moe, loopt pittiger, weer rechtop. Plas beter te hanteren.

 

Marike
Amersfoort
29 juli 2014
Aandoening:
Oedeem eczeem
Alternatieven in het verleden:
Huisarts/dermatoloog & Fysiotherapie. Crème voor de eczeem.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Heb eerder acupunctuur gehad. Daarom nu weer. Na 4 tot 5 weken resultaat. Naalden niet eng, soms pijnlijk.

 

Josette
Amersfoort
24 juli 2014
Aandoening:
Ik kwam voor leverfunctie die niet zo goed was, maar een andere probleem waar ik eigenlijk al veel langer last van heb, is behandeld en daarmee ook de andere organen.
Andere alternatieven in het verleden:
Nee, ik houd niet zo van medicijnen. Ik wil graag dat er holistisch gekeken wordt naar mijn lichaam en niet symptoom bestrijding.
Over ervaring met acupunctuur bij Redsigma:
Ik vind acupunctuur soms pijnlijk maar ook ontspannend. Ik had er nog geen ervaring mee maar je voelt dat het je goed doet en daarmee is het beetje pijn (af en toe) ook wel te dragen. De kruiden helpen me ook goed. Ik merkte na 3 weken dat het goed hielp. 

 

Herm
Soest
4 juli 2014
Aandoening:
Lage bekkenpijn, prostatitis
Andere alternatieven in het verleden:
Pijnstillers, Uroloog, Bekkenspecialist en Homeopaat. 
Over ervaring met Redsigma:
Ervaring is positief. Naast acupunctuur ook moxa en cupping geprobeerd. Verbeteringen begonnen na de derde bezoek. De naalden zijn op bepaalde plekken heel pijnlijk. Maar in het algemeen heel goed bevallen. Compliment! Hopelijk blijft dat zo.

 

Wilma
Amersfoort
7 mei 2014
Aandoening:
Maagpijn door stress.
Over ervaring met Redsigma:
Al bij de eerste behandeling verlichting. Doordat mijn lichaam zo in de stress-stand stond, waren de behandelingen in het begin wel pijnlijk. Na 10 behandelingen en dankzij de kruiden voel ik mij prima! 
Vanwege de pijn ook een keer massage in het begin.

 

Frans
Amersfoort
6 mei 2104
Aandoeningen:
Voorhooft- en bijholteontsteking; rug- en nekklachten; aangezicht- en zenuwklachten.
Andere alternatieven in het verleden:
Diverse dingen geprobeerd. Vooral zwemmen, fietsen en mediteren geven tijdelijke verlichting van de klachten.
Over ervaring met Redsigma:
Resultaat van acupunctuur moeilijk meetbaar, omdat geestelijke en lichamelijke klachten al jaren bestaan. Elektro-acupunctuur en de warmte lampen geven echter wel een prettig en ontspannen gevoel.

 

Ria van H.
Hoogland
22 januari 2014
Aandoening:
Aangezichtspijn.
Andere alternatieven in het verleden:
Ja, bij de neuroloog. Medicijnen gehad, veel bijwerkingen: bijvoorbeeld erge vergeetachtigheid, dikke voeten en benen.
Over ervaring met Redsigma:
Aangezichtspijn. Is inmiddels een stuk minder geworden, gebruikt geen medicijnen meer. Dus mijn geheugen is weer ok. Ik ga dit zeker bijhouden. Verder positief, behandeling werkt, zonder medicijnen. Ik heb moxa gehad. Naalden zijn soms wel pijnlijk wanneer ze net in de energie baan zitten. Moxa vind ik eng, maar helpt zeker!

 

Fellahi
Amersfoort
21 december 2013
Aandoeningen en andere alternatieven in het verleden:
Sarcoidose (longen en huid), chronische ontsteking in de darmen. Heeft hiervoor medicatie gekregen.
Over ervaring met Redsigma:
Acupunctuur helpt me om minder pijn te hebben, meer energie te hebben. Mentaal en lichamelijk voel ik me beter. Het is niet pijnlijk. Ik heb kruiden, acupunctuur en elektro-acupunctuur gebruikt. Acupunctuur helpt me om een beter balans met mijn lichaam te vinden.

 

Piet B.
Amersfoort
21 december 2013
Aandoening:
Last van mijn maagstreek en daarnaast overgewicht.
Andere alternatieven in het verleden:
Onderzoek door huisarts/ziekenhuis inzake maagstreek: onduidelijke oorzaak en daardoor niet te behandelen; inzake overgewicht: diëten (met succes).
Over ervaring met Redsigma:
Last van mijn maagstreek in de loop van de tijd verminderd, tegelijkertijd is mijn gewicht met ca. 17,5 kg verminderd en een BMI nu van 25,3. Maakt gebruik van acupunctuur met zo nu en dan elektro-acupunctuur. Enkele malen cupping en kruiden voor de verbetering van Qi en vochtigheid.

 

Ellen L.
Soest
19 december 2013
Andere alternatieven in het verleden:
Last van darmklachten, heeft geen andere alternatieven geprobeerd.
Over ervaring met Redsigma:
De behandelingen heb ik als prettig ervaren. Resultaat is positief met ondersteuning van kruiden is mijn darmflora aanzienlijk verbeterd en de klachten een stuk minder geworden.

 

Eelkje S.
Amersfoort
18 december 2013
Aandoening:
Voorbereiding IVF, kinderwens en last van stress.
Andere alternatieven in het verleden:
Traject in ziekenhuis gevolgd en bij de huisarts pijnstillers gekregen.
Over ervaring met Redsigma:
Ik maak gebruik van acupunctuur en Chinese kruiden. De naalden doen soms pijn, maar dit doet slecht pijn op dat moment (wanneer naald het lichaam in gaat). Gelijk resultaat na 1 behandeling. Ervaar nu een beter gevoel in het lichaam. In totaal: rustiger, meer in balans, menstruatie werd beter, stoelgang werd beter. Ga zeker nog door voor meer verbeteringen.

 

J.J. de With
Hagestein
8 november 2013
Andere behandelingen in het verleden:
Operaties gehad op meerdere plaatsen. Ná operatie zenuwpijn en beenklachten.
Over ervaring met Redsigma:
Ervaring is positief, minder klachten. Maar vooral meer energie!! Het gebruik van naalden is niet pijnlijk. Door acupunctuur is het algemene welbevinden beter!

 

Natasja
Amersfoort
6 november 2013
Andere behandelingen in het verleden:
Heeft last van hoofdpijn en misselijkheid, heeft echter géén andere alternatieven geprobeerd.
Over ervaring met Redsigma:
Acupunctuur is een hele effectieve methode om het lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Géén last meer van hoofdpijn en misselijkheid.

 

G. Bos
Amersfoort
5 november 2013
Andere behandelingen in het verleden:
Huisarts en pillen voor hooikoorts, fysio voor schouders gehad en pijnstillers o.a. Ibuprofen. 
Over ervaring met Redsigma:
Ik ben heel tevreden met moxa & cupping. Het was wat warm maar niet heet. De volgende dag merkte ik al resultaat! Ik sta versteld dat alles gelijk resultaat geeft. Over de naalden boven op mijn hoofd voelde ik wat prikken, maar niet erg. Even diep adem halen.